imageimageimage

Het bedrijf


Themato is ontstaan uit het eenmansbedrijf van Theo Ammerlaan. De teelt bestond in die tijd uit vleestomaten.


Halverwege de jaren negentig werd er overgestapt naar het telen van een zogenaamd niche-product. Een product waar toekomst in gezien werd. De keuze viel op Roma-tomaten, ook wel pruimtomaten genoemd.


In 1999 zijn Tom en Martien toegetreden als vennoten en is het bedrijf verder gegaan onder de naam Themato, een samenvoeging van de namen van de 3 vennoten THEo MArtien en TOm.

Na de uitbreiding in 1999 kreeg het bedrijf de oppervlakte van 54.000 vierkante meter (ruim acht voetbalvelden).


In 2000 startte Themato de 1e teelt op en in datzelfde jaar werd ook de capaciteit voor het sorteren en conditioneren uitgebreid. In de daaropvolgende jaren zijn diverse onderdelen van het bedrijf vernieuwd en verbeterd waardoor de logistiek binnen het bedrijf zeer efficiƫnt is.


Aan het begin van 2012 hebben Theo en Tom afscheid genomen van Martien die z'n eigen advies bureau is begonnen onder de naam Duijndam greenconsult.


Het bedrijf is in 2002 uitgeroepen tot The Greenery-teler van het jaar. Wil een bedrijf hiervoor in aanmerking komen, dan moet er klantgericht, zeer milieubewust en innovatief gewerkt worden.


Daarnaast hebben we in 2005 de nationale tuinbouwondernemers prijs gewonnen.

Ook dit was een prijs die uitgekeerd wordt aan bedrijven die zich in zetten voor duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.